018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Susreti” u galeriji NKC (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je izložba slika i skulptura “Susreti”, koju potpisuju tri umetnice – Katarina Đorđević, Larisa Ackov i Mabel Bustos. Katarina Đorđević je Nišlijka, Larisa Ackov Pančevka, a Mabel Bustos je došla iz daleke Argentine.
Tri umetnice, različitih senzibiliteta, različitih mesta rođenja, različitih godina svoju umetnost prikazuju pod zajedničkim krovom galerije Niškog kulturnog centra. Katarina Đorđević je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Beogradu, živi i radi u Nišu i redovni je profesor Fakulteta umetnosti, Larisa Ackov završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku keramike i ima 11 značajnih nagrada i priznanja za keramiku. Mabel Bustos rođena je u Argentini gde je završila studije skulpture i monumentalne skulpture. Danas živi u Argentini i u Švedskoj. Izložba “Susreti” je njeno prvo predstvaljanje srpskoj javnosti.
Mabel Bustos radi sa različitim materijalima kao što su gips, beton i prirodni materijali, a centralna figura njene umetnosti je čovek i njegova interakcija sa prirodom.
Izložba slika i skulptura “Susreti”, može se pogledati u galeriji Niškog kulturnog centra do kraja jula.