018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Susreti prijateljstva – Radost Evrope 2014” – 6. oktobra

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Od 2. do 5. oktobra u Beogradu, međunarodni susret dece Evrope, “Radost Evrope”, najveća je i najstarija međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva ustanovljena od 1969. godine. Tim povodom u Nišu 6. oktobra sa početkom u 19 sati, u sali Svetosavskog doma, biće održana manifestacija “Susreti prijateljstva-Radost Evrope 2014.” Organizator ove manifestacije je Crkveno-igrački ansambl „Branko“, a generalni pokrovitelj Gradska opština Palilula.

Zahvaljujući izvanrednoj saradnji opštine Palilula i Crkveno-igračkog ansambla „Branko“, poslednjih deset godina niška deca učestvuju na ovoj manifestaciji i predstavljaju svoj grad i Republiku Srbiju. Pored toga, Rukovodstvo ansambla uspelo je da Radost Evrope dovede i kod nas, pa se ova manifestacija, pored Beograda već 7 godina održava i u Nišu.

Za poslednjih sedam godina opština Palilula i Crkveno-igrački ansambl „Branko“ ugostitili su više od 800 mališana iz Makedonije, Bugarske, Kipra, Ukrajine, Rumunije, Švedske, Belorusije, Austrije, Grčke, Francuske i Kine, kaze Miljko Petrović, umetnički rukovodilac ansambla.

U Gradskoj opštini „Palilula“ kažu da žele da unaprede saradnju sa Crkveno-igračkim ansamblom „Branko“ i da će tokom ove i naredne godine biti još manifestacija i kulturnih događaja koje će zajedno realizovati.

Povezane vesti