018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Super liga se „podelila“

Posle 11. kola superligaški fudbalski karavan se podelio na dva potpuno jednaka dela. Prvih osam klubova raspoređeno je u rasponu od samo četiri boda, dok preostalih osam može polako da razmišlja o borbi za opstanak.

Nakon poraza u derbiju Partizan je ipak ostao na prvom mestu sa 21 bodom, a prate ga Crvena zvezda i Vojvodina sa po 20. Pobeda u Pećincima protiv Donjeg Srema, dovela je niški Radnički na četvrtu poziciju sa 18 bodova, koliko imaju još Jagodina i Čukarički. Za sam vrh konkurišu svakako i Novi Pazar i Spartak, koji imaju po 17 bodova, dakle, samo četiri manje od Partizana. U donjoj polovini Napredak, Voždovac i OFK Beograd sakupili su po 13 bodova, Javor i kragujevčki Radnički po 12, a Sloboda i Rad po 10. To znači da se čak sedam klubova nalazi u rasponu od tri boda. Jedino je zaostao Donji Srem, koji u saldu ima samo 7 bodova.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva preostala su još četiri kola, u kojima su svakakva čuda moguća. Niški Radnički ima relativno dobar raspored i mogućnost da popravi ionako visok plasman. U subotu će na Čairu gostovati posrnuli Voždovac, zatim četi trenera Bekvalca sledi gostovanje u Subotici, pa duel sa Čukaričkim u Nišu, i na kraju putovanje u Novi Pazar.

Povezane vesti