018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sukob između Filozofskog fakulteta i PMF-a i dalje traje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pošto je propao prošlonedeljni pokušaj menadžmenta Filozofskog fakulteta da se dogovori sa predstavnicima PMF-a oko iseljenja hemijskih laboratorija iz njihove zgrade, dekan, Goran Maksimović, za NTV kaže da tužbe još nisu u planu. Maksimović očekuje da će se rukovodstvo PMF-a ,,urazumiti“ i ispoštovati ugovor, po kome je selidba laboratorija sa Filozofskog fakulteta trebalo već da bude pri kraju.

Gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“, dekan Filozofskog fakulteta, Goran Maksimović, pojasnio je da je Prirodno-matematički fakultet iseljenje započeo pre 15 godina, a da kabineti za hemiju zauzimaju trećinu zgrade, što koči razvoj Filozofskog fakulteta. Maksimović tvrdi da PMF ima prostor u koji može da smesti hemijske laboratorije, u šta se, tvrdi, uverilo i Ministarstvo obrazovanja još 2011. godine.

Dekan Maksimović tvrdi da se predstavnici studijske grupe za hemiju u zgradi njegovog fakulteta ponašaju kao „država u državi“. U Ugovoru o deobi Filozofskog fakulteta iz 1999, definisano je da oprema za hemiju ostane na Filozofskom fakultetu dok se ne steknu uslovi da se ona prenese u zgradu PMF-a. S obzirom na to da rok nije određen, oprema je i dalje tu. Paradoks je, dodaje Maksimović, i to što on, kao dekan koji odgovara za zgradu, čak nema ni pristup tim učionicama.

Sa Prirodno-matematičkog fakulteta poručuju da, ipak, još nema uslova za preseljenje opreme grupe za hemiju. Dokle god PMF ima ovakav stav, Filozofski fakultet će, prema rečima dekana, jedva uspevati da organizuje svoju nastavu i ispite, a za obavljanje pratećih poslova i dalje će jedva biti mesta. Maksimović dodaje da je izdavački centar, koji objavljuje 80 naslova godišnje, smešten u prostor od 6 kvadrata, pa su, kako zaključuje, većinu knjiga prinuđeni da čuvaju u podrumu I magacinu.

Povezane vesti