018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Subvencije i podsticaji za razvoj voćarstva, povrtarstva i stočarstva (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ovog proleća sa 50 miliona dinara, Uprava za poljoprivredu I razvoj sela obezbedila je subvencije i podsticaje za razvoj voćarstva, povrtarstva i stočarstva u niškim selima.

Konkurs za podizanje plastenika je u toku, a za sedam dana biće raspisan i za voćarstvo, koji se zatvara 10. aprila.

Grad Niš je preko Uprave za poljoprivredu obezbedio dovoljno kvalitetnog sadnog materijala za podizanje voćnjaka na 200 hektara.

Novina je što će se voćari raditi u skladu sa poljoprivrednim standardima, a sav rod biće otkupljen, kaže Saša Stojiljković, načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.

Javni pozivi i konkursi za podsticaj povrtarske, voćarske i stočarske proizvodnje su u toku pri Upravi za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša. Interesovanje je veliko, jer Grad nudi povoljne uslove za podizanje novih plastenika, voćnjaka i nabavku kvalitetnih grla stoke.

Uvođenje standarda u poljoprivrednu proizvodnju, uz primenu svih agrotehničkih mera sa ujednačenim kvalitetom proizvoda, otkupom celokupnog roda i zajedničkim nastupom na tržištu, biće prioriteti Uprave za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša.

Svi vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava mogu da se preko Uprave za poljoprivredu i razvoj sela prijave i konkurišu za podsticaje u poljoprivredi. Sve informacije mogu dobiti na sajtu Grada Niša, na telefon 505-699 ili mogu doći u sedište uprave u zgradu bivšeg grčkog konzulata.

Povezane vesti