018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Studio B na prodaju

Od:
Komentari: isključeni

Agencija za privatizacija objavila je danas poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Javnog radio-difuznog preduzeća „Studio B“.Pozivi su objavljeni u dnevnom listu „Politika“ i na sajtu www.priv.rs
Pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica, saopštila je Agencija.
Predmet prodaje je 100 odsto kapitala koji Grad Beograd ima u subjektu privatizacije. Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala, sa stanjem na dan 31. decembra 2014. godine, iznosi 528.626,138 evra, što će biti početna cena za prodaju predmeta prodaje.Ministar privrede Željko Sertić izjavio je sinoć da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju 30-tak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug. U petak ce biti obajvljen poziv za prodaju Tanjuga i još 30 i nešto lokalnih medija, koji su se javili ili bili zainteresovani za to“, rekao je Sertić za RTS.