018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Studenti se pripremali za traženje posla

Komentari: isključeni

Najveća studentska organizacija „AISEC“, organizovala je seminar na temu aktivnog traženja posla, namenjen prvenstveno studentima završnih godina niških fakulteta.

To je bila prilika za sve zaineteresovane da saznaju kako se pišu motivaciona pisma, ili kako se pripremiti za intervju sa poslodavcem. Projekat „Career days“ u organizaciji „AISEC-a“ spovodi se već 19 godina, kako bi se studenti pripremili za pronalaženje posla ili uspostavili kontakte sa poslodavcima. Niška kancelarija organizovala je u okviru prve faze ovogodišnjeg projekta edukativni seminar za studente svih fakulteta.

Prema rečima Veljka Zdravkovića, predsednika lokalne kancelarije „AISEC-a“, ovaj projekat prvenstveno je namenjen studentima završnih godina

Kako kažu, svake godine, uz pomoć ovog projekta samo nekolicina studenata zaista dođe do posla, ali je, kako ističu, stečeno iskustvo od velike pomoći u daljem traženju adekvatnog zaposlenja.

Sledeća faza projekta, koja uskoro počinje je „Career lounge“, kada će ova organizacija pokušati da uspostavi kontakte između studenata i poslodavaca.

U ovom projektu partner „AISEC-u“ je i GO „Medijana“, koja je za ovaj projekat obezbedila i edukatore.

Povezane vesti