018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Studenti Pravnog fakulteta na svetskom takmičenju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tim sudenata Pravnog fakulteta u Nišu plasirao se na svetsko takmičenje iz oblasti medijskog prava. Ovogodišnja četvoročlana ekipa je, kao i ekipa niškog fakuletata prošle godine, osvojila drugo mesto na kvalifikacionom regionalnom takmičenju „Price Media Law Moot Cort“. Uz ekipni uspeh, Pravni fakulet u Nišu i ove godine izdvojio se i uspehom u kategoriji najbolji govornik, u kojoj je drugo mesto osvojila apsolventkinja iz Niša, Jelena Icić.

Pravni fakultet u Nišu redovno učestvuje na međunarodnim „moot cort“ takmičenjima, a poslednje dve godine i iz oblasti medijskog prava. Sa svakog od takmičenja vraća se sa zapazženim uspehom. I ove godine to je drugo mesto, odmah iza Pravnog fakulteta u Zagrebu, ali ipsred Pravnog fakulteta iz Soluna. Studente je i ove godine pripremao prof. Dejan Vučetić u sardnji sa prošloodišnjim učesnicima ovog takmičenja.

Ovogodišnju ekipu čine studentkinje master studija i jedna aspolventkinja koja je i osvojila drugo mesto u kategoriji najbolji govornik.

Podeljene u dve grupe korespondenata i aplikanata, takmičarke su se predstavile u virtuelnom slučaju, ali pred pravim sudijama iz čak devet zemalja. Kako kažu, to je bilo veliko iskustvo.

Prema predispozicijama, takmičenje, odnosno virtuelno suđenje, odvijalo se na engleskom jeziku, što je donekle otežavajuća okolnost za sve kojima to nije maternji jezik. Na što boljem znanju ovog jezika, ali i međunarodnih zakona i propisa, ekipa iz Niša nastaviće da radi i narednih meseci.

Međunarodno takmičenje u Oksfordu održava se od 1. do 5. aprila.

 

Povezane vesti