018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Studenti iz dijaspore zadovoljni praksom u lokalnoj samoupravi (VIDEO)

Komentari: isključeni

Grad Niš i Kancelarija za dijasporu ugostili su nekoliko studenata koji se školuju izvan Srbije da bi se upoznali sa radom lokalne samouprave, a sve u okviru projekta “Upoznaj državu Srbiju”.

Svoja zapažanja i konkretne predloge kako unaprediti rad niških ustanova prezentovali su čelnicima Grada, a zaključak studenata je da u Nišu rade stručni ljudi, ali da nedostaje para u budžetu za još efikasniji rad gradskih uprava.

U protekle tri nedelje u niškim javnim preduzećima, ustanovama i institucijama boravile su studentkinje Danijela Zec iz Novog Grada iz Republike Srpske i Sofija Stanimirović iz Beča, rodom iz Zaječara. Zahvaljujući programu Nacioanlne alijanse za lokalni ekonomski razvoj one su se upoznale sa radom lokalne samouprave i kako kažu ocenjuju je visokom ocenom.

Saradnja sa mladim studentima nastaviće se i ubuduće, o čemu svedoči i potpisivanje dokumneta sa predstavnicima Grada Niša.

U prethodne tri godine, praksu NALED-a pohađalo je 60 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije. Oni su nova znanja sticali u 34 lokalne samouprave i 15 kompanija. U niškoj Kancelariji za saradnju sa dijasporom prošle godine boravilo je četvoro studenata, i to iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Austrije i Francuske.

Povezane vesti