018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Studenti iz dijaspore procenjuju rad lokalne samouprave (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dve studentkinje iz dijaspore će u naredne tri nedelje upoznati rad lokalne samouprave i privatnih kompanija koje posluju u Nišu. Ova letnja praksa ima za cilj razmenu iskustava sa mladima koji se školuju u inostranstvu u oblasti politike i diplomatije, kaže šefica Kancelarije za dijasporu, Tamara Ćirić.

Danijela Zec iz Republike Srpske studira politikologiju na banjalučkom Univerzitetu. U Nišu nije prvi put, ali će zahvaljujući projektu “Upoznaj državu Srbiju” upoznati rad lokalne samouprave i privatnih firmi koje ovde posluju. Prvog dana letnje prakse u Nišu ona je, zajedno sa Sofijom Stanimirović koja studira međunarodni razvoj u Beču, obišla kabinet gradonačelnika.

Studentkinje će u naredne tri nedelje obići sve službe gradske uprave i dve privatne firme, a na kraju prakse procenjiće rad lokalne samouprave i privrednog ambijenta u gradu.

Ovo je druga godina zaredom kako niška Kancelarija za dijasporu učestvuje u projektu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj “Upoznaj državu Srbiju”. Sa studentima koji su prethodne godine posetili Niš Kancelarija je nastavila saradnju preko sajta koji informiše mlade zainteresovane za studiranje u inostranstvu, ističe šefica Kancelarije, Tamara Ćirić.

Povezane vesti