018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stroža kontrola tehničke ispravnosti uvezenih vozila (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Novi pravilnik koji reguliše uvoz polovnih automobila u Srbiju predstavlja novi namet, ali će konačno uvesti red u tu oblast i građani će tačno znati šta kupuju, izjavio je generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Aleksandar Nikačević. Reč je evropskom pravilniku, kojim je predviđena stroža kontrola tehničkih karakteristika vozila i njihovih papira.

Prema novom pravilniku Centar za motorna vozila AMSS će proveravati vozila i izdavati sertifikate. Carina će sada imati mogućnost da mnogo objektivnije procenjuje vrednost vozila, a kupci će imati jasnu predstavu o tome šta kupuju, rekao je Aleksandar Nikačević, generalni sekretar AMSS.

U Srbiju se godišnje uveze više od 100.000 polovnjaka iz inostranstva. Ta vozila će kontrolisati šest ovlašćenih organizacija za kontrolisanje na više od 300 ispitnih mesta u Srbiji, ističe Nikačević.

Nakon stručnog pregleda vozila, a na osnovu pozitivnog izveštaja Agencija za bezbednost saobraćaja izdaje uverenje o kontrolisanju vozila koja se uvoze kao upotrebljavana, što se koristi u daljem postupku carinjenja, odnosno registracije vozila.

 

Povezane vesti