018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Strategija za mlade – do kraja godine (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Strategiju za mlade Skupština grada Niša usvojiće do kraja godine, najavio je, uoči Međunarodnog dana mladih, koordinator niške Kancelarije za mlade, Mija Petrović. Reč je o najvažnijem strateškom dokumentu koji je trebalo da bude usvojen još prošle godine, a koji će temeljno i sistematski doprineti poboljšanju položaja mladih u našem gradu.

Usvajanje krovnog dokumenta omladinske politike u našem gradu – Strategije za mlade, omogućiće da se već od januara krene sa konkretnim aktivnostima ka poboljšanju položaja mladih, među kojima prednjače edukacije o lakšem pronalaženju posla i sastavljanju radne biografije, ali i podizanje nivoa bezbednosti mladih, kaže Mija Petrović, koordinator niške Kancelarije za mlade.

Strategiju je Skupština grada trebalo da usvoji još prošle godine, a ovaj nacrt, koji će se pred niškim odbornicima naći u decembru, oslanjaće se na postojeću Nacionalnu strategiju za mlade, pojašnjava Petrović.

Mladi su pokretači novih ideja i najveći su potencijal naše zemlje, jer se procenjuje da je oko trećina stanovništva mlađa od 25 godina. Mladi se susreću sa najrazličitijim problemima, od nejednakih šansi za obrazovanje, nedostatka novca za ostvarenje potencijala, do nemogućnosti da se zaposle i bave onim za šta su se školovali. Pored ostalog će i ovi problemi biti u fokusu niške Strategije za mlade, na osnovu koje će biti rađeni projekti u svrhu donošenja novca za najrazličitije potrebe omladine.

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine, a tim povodom sutra će u Nišu boraviti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Povezane vesti