018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Strategija za mlade – do kraja godine (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Smanjenje nezaposlenosti, bolje obrazovanje i uopšte njihov bolji položaj deo su Strategije za mlade Grada Niša koja će važiti narednih pet godina, rekao je na raspravi o ovom dokumentu gradski većnik Milan Pešić.

Skupština Grada bi ovu Strategiju trebalo do usvoji do kraja godine, a biće naslonjena na nacionalnu, koja se uporedo priprema sa lokalnim akcionim planom za mlade.

Usvajanje krovnog dokumenta omladinske politike u Nišu – Strategije za mlade, omogućiće da se već od januara krene sa konkretnim aktivnostima ka poboljšanju njihovog položaja. Brže pronalaženja posla, sastavljanje CV-a i podizanje nivoa bezbednosti mladih samo su deo ovog strateškog dokumenta koji će važiti do 2020. godine, rečeno je na javnoj raspravi o niškoj strategiji i lokalnom akcionom planu.

Na osnovu Strategije biće rađeni i projekti kojima će se sistematski rešavati problemi mladih, kaže gradski većnik Milan Pešić.

O lokalnoj strategiji mladi od 15 do 30 godina govoriće do kraja meseca. Posle toga njihovi predlozi biće uključeni u ovaj dokument, kako bi se pred niškim odbornicma našao u decembru.

Povezane vesti