018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Strategija brige o mladima mora da podrazumeva razvijanje sportskog duha (VIDEO)

Komentari: isključeni

Strategija brige o mladima mora da podrazumeva razvijanje sportskog duha i izgradnju sportskih hala u svakoj opštini, terena u svakom naselju i teretana u parkovima, za koje nije potrebno plaćati članarinu, rekao je prilikom posetie GO Pantelej, državni sekretar omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Predsednik opštine Srđan Savić kaže da je u Panteleju moguće razvijati sportsku infrastrukturu na lokalu uz pomoć zajedničkog rada privatnog, javnog i civilnog sektora.

U Srbiji trenutno živi oko 220.000 nezaposlenih ljudi mlađih od 30 godina. U njima su snaga, ideja i potencijal. Zbog toga strategija brige o mladima mora da se zasniva na obezbeđivanju uslova za razvoj svakog mladog čoveka i omogućiti im sportske treninge bez naplate članarine, rekao je u Nišu, državni sekretar omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Udruživanjem snaga privatnog, javnog i civilnog sektora moguće je razvijati sportsku infrastrkturu na lokalu, kaže predsednik GO Pantelej Srđan Savić.

Savić podseća da je “Park za sve” na Somborskom bulevaru izgrađen na inicijativu Udruženja za lokalni razvoj Kamenica u saradnji sa opštinom, Naftnom indsutrijom i USAID-om.

Povezane vesti