018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stranke o rekonstrukciji Vlade

Komentari: isključeni

DS ne želi u vladu, LSV pozdravila predlog premijera da Dinkić više ne bude ministar, dok je SPO saopštio da će nastaviti da podržava vladu u procesu evrointegracija, primene briselskog sporazuma.

Demokratska stranka ne bi bila deo nikakve nove koalicije ukoliko bi SPS izašla iz vlade, a takva izjava premijera Srbije Ivice Dačića je njegov „poslednji blef“ pred prevemene izbore, rekao je šef poslanika DS Borislav Stefanović. Stefanović je Tanjugu rekao da premijer izjavom da – ukoliko SNS ne pristane na predlog da URS izađe iz vlade prestoje izbori ili nova koalicija sa DS i LDP – hrabri samog sebe i pokušava da izvrši pritisak na Aleksandra Vučića kako bi zadržao Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Liberalno demokratska partija smatra da se Srbija nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi, i da se kao jedino racionalno rešenje nameće raspisivanje vanrednih izbora, izjavio je lider te stranke Čedomir Jovanović. On je u stranačkom saopštenju naveo da sve što je obeležilo proces rekonstrukcije Vlade jasno stavlja tačku na vladajuću koaliciju, oštro kritikujuće stranke koje je čine – SNS, SPS i URS. Jovanović smatra da je „ova vladajuća koalicija svoju svrhu ispunila postizanjem dogovora u Briselu, jer su samo oni to mogli da urade, pošto su godinama bili najveća prepreka u promeni gubitničke kosovske politike“.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je predlog premijera Ivice Dačića da Mlađan Dinkić više ne bude ministar finansija i ekonomije. LSV je u saopštenju navela da se nada da će „novi ljudi na čelu tih resora utvrditi šta se sve događalo sa finansijama ove zemlje u poslednjih 13 godina“. „Građani imaju pravo da znaju koliko ih tačno košta Dinkićevo ekspertsko upravljanje njihovim novcem duže od decenije“, ističe LSV. Ta stranka navodi da bi „odvajanje Dinkića od finansija ove zemlje i odlazak večitog ministra u opoziciju, bio bi sigurno korak u dobrom pravcu za oporavak Srbije i izlazak iz krize“.

SPO će nastaviti da podžava politiku vlade koja se odnosi na proces evropskih integracija, primenu briselskog sporazuma i borbu protiv korupcije i spreman je da pomogne u daljem procesu sprovođenja neophodnih reformi, izjavio je danas šef poslanika SPO-DHS S Aleksandar Jugović „SPO je spreman da pomogne u daljim koracima pocesa reformi i sprovođenja dela našeg progrma koji ja paralelan sa politkom vlade i spreman je da da punu podršku tim koracima, a ako o tome budemo razgovarali sa drugim akterima na političkoj sceni bićete obavešteni“, rekao je Jugović Tanjugu. On je objasnio da je SPO i do sada podržavao politiku vlade koja se odnosi na brze evropske integracije, primenu briselskog sporazuma i borbu protiv korupcije i da će to i dalje činiti. (Tanjug)