018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Strani stručni termini u prvom izdanju časopisa niškog Univerziteta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niški Univerzitet prestavio je prvi broj naučno-stručnog časopisa, jedinog ovakve vrste u Evropi. Časopis sadrži stručne termine iz više različitih oblasti, a svoje radove predstavljaju eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Prvo internet izdanje već su preuzeli i vodeći fakulteti u Rusiji i Americi i širom Evrope.

Strani termini i izrazi iz mašinstva, medicine, ekonomije na jednom mestu u prvom izdanju naučno-stručnog časopisa niškog Univerziteta. „Teaching English for specific and academic purposes“ jedino je ovakvo izdanje u Evropi. U svetu postoje još samo dva.

Prvo izdanje objavljuje tekstove domaćih i stranih stručnjaka. Interesovanje je veliko. Do sada je već prijavljeno 150 radova iz 41 zemlje sa četiri kontinenta.

Niški naučno-stručni časopis ima međunarodni izdavački odbor. Za štampanje se ponudilo šest internacionalnih izdavača. Besplatno internet izdanje već je preuzeo prestižan ruski univerzitet Lomonosov. Žurnal već koriste akademske institucije u Americi, Austriji, Grčkoj, Japanu, Indiji i Saudijskoj Arabiji. Još dva izdanja očekuju se u decembru i januaru naredne godine.

Povezane vesti