018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Štrajk upozorenja radnika „Gorice“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zbog jednomesečnog kašnjenja plate, ali i neisplaćenih davanja i obustava od zarada od maja, predstavnici dva sindikata Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ ponovo su održali jednočasnovni štrajk upozorenja. Okupljenima se pred centralnim objektom obratio direktor Igor Jovanić koji je rekao da se sa isplatom kasni iz dva razloga – zbog zatečene loše situacije u Gorici, ali i zbog toga što Grad ovom preduzeću duguje čak 90 miliona dinara.

Članovi dva sindikata u „Gorici“ ponovo su održali jednosatni štrajk upozorenja. Zbog toga što plata kasni više od mesec dana, a takozvane obustave nisu izmirivane skoro pola godine, radnici ovog preduzeća često, kako kažu, dolaze u situaciju da crvene pred drugima.

Razloga za ovakvu situaciju u Javno-komunalnom preduzeću „Gorica“ ima više, tvrdi direktor Igor Jovanić.

Zarade nisu, kažu štrajkači, jedini problem „Gorice“. Besparica u samom preduzeću je, uveravaju, ozbiljno pogoršala uslove rada.

Pred štrajkače je izašao i direktor koji je rekao da ima uveravanja od gradskih čelnika da će dug uskoro izmiriti, čemu ide na ruku i nedavni rebalans budžeta. Platni fond javno komunalnog preduzeća “Gorica“ je oko 28 miliona, dok mu Grad duguje trostruko više.

Povezane vesti