018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stomatološka služba u Hitnoj pomoći i dalje pod znakom pitanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Eventualna opasnost od ukidanja Stomatološke službe niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, još uvek postoji, upozoravaju zaposleni. Tvrde da se ni nakon što su u akciji prikupljanja potpisa dobili podršku deset hiljada građana, situacija nije nimalo promenila, odnosno da je predložena sistematizacija Ministarstva zdravlja i dalje aktuelna.

Dežurnoj stomatologiji niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon gotovo tri decenije rada i postojanja, hiljade i hiljade pregledanih i saniranih pacijenata, i deset hiljada građana koji su prošlog meseca svojim potpisom jasno izrazili svoj stav protiv ukidanja ove službe, i dalje preti katanac. Zaposleni tvrde da je kadrovski plan zdravstvene zaštite resornog ministarstva, prema kome ovoj dežurnoj službi nije potreban nijedan izvršilac, i dalje aktuelan, ali da se nadaju da će nova vlada koja tek treba da se formira, imati više sluha.

Osim što će svoje zahteve proslediti novoj Vladi Republike Srbije, tvrde da će se obraćati svima koji su nadležni i koji mogu da im pomognu, a između ostalog i zaštitiniku građana.

Radnici Stomatološke službe, potpise su prikupljali od 1. do 9. marta, i prikupilli deset hiljada potpisa. Kažu, da se svi zaposleni nadaju pozitivnom ishodu.

 

Povezane vesti