018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stigla pomoć za porodicu iz Trupala (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nakon što se u jutarnjem programu Niške televizije prvi put čulo za Mariju Marković iz sela Trupale, samohranu majku koja u nehumanim uslovima živi sa petoro dece, njih je prvo obišao predsednik opštine Crveni Krst Darko Bulatović koji je obećao da će pomoći renoviranje kuće. Sada je iz grada stigla i konkretna pomoć kako bi Marija i njena deca praznike dočekali sa osmehom na licu.

Marija Marković ima 29 godina i petoro dece. Ž}ivi u Trupalu u staroj porodičnoj kući sa dekom, bez posla i podrške supruga. Kako kaže, čitavog života bila je fizički maltretirana, a najviše od supruga sa kojim je bila od svoje 15 godine. Kada je letos zbog batina završila u bolnici, a potom u Sigurnoj kući, Marija je ostavila muža. Priča o Mariji Marković i njenoj porodici prikazana je u emisiji Niške televizije „Moram da ti kažem“ i privukla je pažnju mnogih koji su pritekli u pomoć. Ovoga puta, Mariji je pomogla zamenica sekretara gradske skupštine Jelena Žarić Kovačević.

Akciji se priključio veliki broj ljudi pa je za Mariju i decu prikupljena garderoba, dugotrajne namirnice i 8 kubika drva. Mališane su, ipak, najviše obradovali paketići i novogodišnja jelka.

Marija se i dalje boji za svoju i bezbednost svoje dece, zbog pretnji koje, kaže, svakodnevno dobija od bivšeg supruga. Sina Đorđa, koji je kod oca i ne viđa. Ipak, svaka pomoć joj znači, jer decu izdržava od socijalne pomoći.

Marija i njena deca često su bez struje. Nemaju ni električni šporet, frižider, niti televizor, a o kompjuterima ovi mališani mogu samo da sanjaju. Maloj Dragani se pogoršao vid, a Marija strahuje da neće moći da plati naočare. I pored teške situacije deca su joj najvažnija i kako kaže, daje sve od sebe da ih izvede na pravi put.

Povezane vesti