018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stigao tropski talas

Komentari: isključeni
Tagovi:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, samo u planinskim predelima jugozapadne Srbije posle podne i uveče može doći do lokalnog razvoja oblačnosti i retke pojave pljuskova sa grmljavinom. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, najviša dnevna temperatura biće od 30 do 34 stepena uz slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Lekari savetuju izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam. Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana. Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet laganih obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju. Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo. U većini dana sa maksimalnom temperaturom od 31 do 35 stepeni, a u nedelju i ponedeljak i do 38 stepeni. Krajem perioda očekuje osveženje, prvo u severnim krajevima uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavina.

Povezane vesti