018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stefanu hitno potrebna transplantacija srca (VIDEO)

Kako bi pomogli dvadesetčetvorogodišnjem Stefanu Đorđeviću kome je hitno potrebna transplantacija srca, iz privrednog društva“Jugoistok“ donirali su njemu i njegovoj porodici milion dinara. Stefanu su 2011. otkriveni problemi sa srcem, a posle četiri operacije koje nisu dale dobre rezultate, njemu je potrebno novo srce.
Stefan Đorđević živi u selu Bošnjace, u blizini Leskovca. Obožava da pušta muziku kao DJ, studira informatiku i igra odbojku. Ipak, njegov život se promenio pre četiri godine kada je zbog problema sa srcem od ovih aktivnosti morao da odustane.
Analize su pokazale da Stefan ima kardiomiopatiju,a nakon četiri operacije i uzimanja lekova, zdravstveno stanje mu se nije poboljšalo. Kako bi njegovo srce moglo da radi pre nešto više od tri meseca ugrađen mu je aparat čiji deo nosi u torbici. S obzirom na to da ona ne može dugo da pomaže, Stefanu je potrebna transplantacija srca što pre.
Iako bi voleli da Stefan dobije novo srce u našoj zemlji, zbog njegovog zdravstvenog stanja i malo donora, priliku za transplantaciju će potražiti u inostranstvu, a za operaciju će im biti potrebno oko 250.000 evra. Kako bi im pomogli, iz privrednog društva “Jugoistok“ poklonili su Stefanu 1.000.000 dinara uz obećanje da će apelovati i na druge da koliko mogu pomognu.
Stefan je, kako sam kaže, optimista, pa se nada da će mu u ovoj borbi i drugi pomoći koliko mogu. Oni koji su mogućnosti i žele da to učine mogu uplatiti novac na dinarski ili devizni račun u Komercijalnoj banci, a detaljnije informacije se mogu videti na facebook strani zajednozastefana ili putem telefona 061/21-55-385.

  • Marinaa Adamović

    Molim NTV da objavljuje kako sakupljam novac za ovu transplantaciju (u kontaktu sam sa Stefanom) Nosim jasan poster-apel i priznanice u Pobedinoj.

  • Zajedno za Stefana

    Br dinarskog racuna: 205-9011005038655-71
    Vise informacija na sajtu: stefan.bosnjace
    Ili fb stranici: https://www.facebook.com/zajednozastefana?fref=ts