018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stefanović sa delegacijom FBI

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i delegacija Federalnog istražnog biroa Ministarstva pravde SAD razgovarali su o mogućnosti otvaranja kancelarije FBI u Beogradu, saopštio je danas MUP.
Stefanović i rukovodilac za region Evro-Azije Stiven Hersem, koji predvodi delegaciju, ocenili su da je saradnja MUP-a i FBI izuzetno dobra i da će u oblasti razmene podataka i policijske saradnje biti dodatno unapređena upućivanjem agenta FBI za viskotehnološki kriminal u Beograd, koji je stupio na dužnost oktobra ove godine.
Upoznavši predstavnike FBI sa bezbednosim izazovima sa kojima se suočava Srbija, Stefanović je zatražio podršku FBI u borbi protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i odlaska državljana Srbije na ratišta u Siriji i Iraku.
Na sastanku je bilo reči i o nastavku obuke policijskih službenika MUP-a i podrške FBI u dostizanju standarda i najboljih praksi službi za sprovođenje zakona SAD, kao i o mogućnosti susreta Stefanovića i direktora FBI Džejmsa Kameja.
Hersem je, kako je saopšteno, pohvalivši saradnju FBI i MUP-a, naglasio posvećenost srpske policije borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.
Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije FBI za Balkan sa sedištem u Sarajevu Luis Kasada, a delegacija te institucije sastala se i sa predstvanicima Direkcije policije sa kojima su razgovarali o operativnom aspektu saradnje.

Tanjug     18.11.2014 12:20

Foto Tanjug, M.Jelesijević (Arhiva)