018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stefanović: Postoje indicije da neki policajci sarađuju sa mafijom

Komentari: isključeni
Tagovi:

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, upozorio je da postoje indicije da određeni policajci sarađuju sa mafijom ili su počinili krivična dela i stekli protipravnu imovinsku korist.

„Protiv svih za koje postoje takve summnje, podići će se istrage. Ako bude dokaza, biće i krivičnih prijava. Tu više selekcije nema“, rekao je Stefanović za Novosti. Na pitanje da li to znači da će biti još hapšenja policajaca, ministar je odgovorio da Sektor unutrašnje kontrole vodi više istraga u ovom trenutku.

Stefanović je poručio je da će u policiji biti smenjeni svi za koje se bude pokazalo da nisu dostojni poverenja. „Njih niko neće moći da spase na funkciji. Ne treba nam partijska nego profesionalna policija“, dodao je. Stefanović je istakao i da policija nije institucija iz koje treba da cure informacije i da „nije zadovoljan kad vidi tekstove za koje je potpuno jasno da su „stigli“ iz policije ili iz tužilaštva“.

Upitan da li je direktor policije, Milorad Veljović, „praktično na ledu“ i vidi li ga kao trajno rešenje na toj funkciji, Stefanović je rekao da sa Veljovićem ima „veoma korektnu saradnju“, ali da „ne postoje trajna rešenja“.“Ne vidim ni sebe kao trajno rešenje. Ne postoje trajna rešenja. Postoje rešenja koja daju rezultate ili ih ne daju. Nikome nije zagarantovan opstanak na policijskoj funkciji do penzije. Svako će morati da daje maksimum da bi zadržao funkciju ili napredovao. To zna i direktor policije“, poručio je minsitar.

On se osvrnuo i na slučaj Dragoslava Kosmajca, kog je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera, i rekao da je za njega ključno pitanje kako je moguće da je Kosmajac deset godina bio u zemlji i da niko nije postavio pitanje kako je zaradio više desetina miliona evra. Stefanović je istovremeno objasnio da je Kosmajac mogao da napusti zemlju jer protiv njega nijedno tužilaštvo nije podiglo optužnicu niti postoji krivična prijava. „Policija nije imala nijedan osnov za njegovo zadržavanje“, rekao je ministar.

Što se tiče Radne grupe za utvrđivanje činjenica o paljenju američke i nemačke ambasade, Stefanović je istakao da je cilj da se sve otkrije do kraja. „Bez obzira na to do kakvih rezultata dođemo, prezentovaćemo ih javnosti. Želimo da završimo tu priču“, poručio je on.

Stefanović je, govoreći o štednji u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao da će do kraja godine po raznim osnovama biti ostvarena ušteda od 1,1 milijardu dinara u odnosu na prethodni period.

(Tanjug)

Povezane vesti