018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stavovi o medijskim zakonima i dalje neusaglašeni (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Beogradu je održana treća javna rasprava javna rasprava o Nacrtu zakona o elektronskim medijima i javnim servisima. Ni ovoga puta predstavnici privatnog i javnog sektora nisu približili stavove, ali je, kako kažu učesnici, ova rasprava protekla u konstruktivnijoj atmosferi. Predstavnici Ministarstva kulture i informisanja nadaju se da će se tekst zakona uskoro naći pred Vladom. 

Slobodni mediji ili interes krupnog kapitala – I dalje traje rasprava o medijskim zakonima. U atmosferi konstruktivnijoj nego do sada, ali i dalje svako sa svog stanovišta. Treća javna rasprava u ovom krugu, o nacrtu zakona o elektronskim medijima i javnim servisima, održana je u prestonici. Privatni sektor ostaje na stanovištu da država mora da izađe iz medija. Društveni ne odustaje od tvrdnje da u etru ima dovojno mesta za sve. I dalje smatra da nacrti zakona ne poštuju usvojenu Medijsku strategiju i da sadrže neustavne odredbe.

Resorno ministarstvo ima zadatak da nađe najbolje moguće rešenje. Očekuje se da se tekst zakona uskoro nađe pred Vladom .

Predstavljajući neke od odredbi zakona predstavnici Ministarstva kulture ocenjuju da je Zakon o radiodifuziji, usvojen 2002. godine ispunio svoju svrhu i da je potrebno unaprediti medijsku regulativu. Očekuju da tekstovi zakona budu formulisani posle 1. novembra.

Sledeća javna rasprava je u sredu, takođe u Beogradu. Rasprava traje do 31. oktobra.

Povezane vesti