018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Startuje biciklistička trka

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tradicionalna, 53. Međunarodna biciklistička trka ”Kroz Srbiju” startovaće u utorak u 16 časova iz centra Niša. Cilj prve etape, koja će biti vožena gradskim ulicama i bulevarima biće, takođe, na Trgu kralja Milana. Takmičari 26 ekipa iz 18 zemalja voziće sedam krugova u dužini od 98 kilometara. Među njima biće i četiri domaće ekipe: reprezentacija Srbije, Metalac iz Kraljeva, Radnički iz Kragujevca i Borac iz Čačka.

Među učesnicima, nažalost, neće biti nijedan niški biciklista. Ovogodišnja trka nosi naziv ”Putevima rimskih imperatora” i posvećena je velikom jubileju 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

Pod sloganom ”Turizam, kultura i biciklizam” voziće se šest etapa od Niša do Beograda, ili simbolično od Mediane do Singidunuma, u ukupnoj dužini od skoro 900 kilometara. I start druge etape biće iz centra Niša.

U sredu za 10.20 zakazan je nezvanicni start sa Trga kralja Milana, zatim će se voziti do Mediane, gde će uslediti i zvanični početak etape, koja će biti vožena do Bora. Međunarodna trka ”Kroz Srbiju” biće završena u nedelju, 16. juna, u Beogradu.

Povezane vesti