018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Starost ne mora biti teška

Komentari: isključeni
Tagovi:

Imate više od 65 godina, živite u Nišu ili okolini, i usamljeni ste? Potrebna vam je pomoć lekara, majstora, možda frizer ili pravnik, i to u vašoj kući? Za 5 dana sve to će vam biti na raspolaganju, zahvaljujući usluzi koju zajednički sprovode Grad Niš, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja.

Psiho-socijalna pomoć usamljenima, pravne usluge, posete lekara opšte prakse, fizioterapeuta, specijaliste, zatim vodoinstalater, radna terapija – usluge su koje nisu nove, a preko su potrebne starijima u Nišu i okolini. Dovoljno je samo da ugrožena osoba, ili neko iz njenog okruženja, kontaktira Centar za socijalni rad.

Prema poslednjem popisu, u Nišavskom okrugu stari čine 17,9 % populacije, a demografske prognoze za naredni period nisu optimistične. Najteže je biti star i ostavljen, a pritom i bolestan, kažu u Domu zdravlja u Nišu. Do nedavno projekat, a od ove godine kao regularna usluga – iz gradskog budžeta za brigu o starima izdvojeno osam miliona dinara.

Olakšanje u svakodnevnici stari u Nišu i još u 17 okolnih sela osetiće već za 5 dana. U Centru za socijalni rad podvlače da će mobilne ekipe imati istaknutu legitimaciju, što će sprečiti svaku mogućnost lažnog predstavljanja i zloupotrebe.

Povezane vesti