018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Stari u godini Milanskog edikta“

Komentari: isključeni
Tagovi:

U Regionalnom centru za obrazovanje otvorena je likovna kolonija “Pokreta trećeg doba” pod nazivom “Stari u godini Milanskog edikta”. Do subote, 13. jula, umetnici iz svih bivših jugoslovenskih republika, uz goste iz Grčke i Bugarske, slikaće motive ranog hrišćanstva, imperatora Konstantina i antički Niš.

Loša vest je da smo po starosnoj strukturi stanovništa na četvrtom mestu u Evropi, a dobra da se u Srbiji duže živi, rekao je na otvaranju kolonije Dragi Vidojević, državni sekretar u Ministarstvu rada , zapošljavanja i socijalne politike .

Manifestaciju organizuje “Pokret trećeg doba Niša”, koji u našem gradu okuplja ljude starije od 60 godina. Ove godine pokrovitelji likovne kolonije su, osim grada Niša i SDS i Banka Intesa. Planirano je da svaki slikar uradi 2 ili 3 slike, koje će ostati u prostorijama Pokreta i biće korišćene za buduće izložbe i manifestacije.

Dela koja će nastati tokom 6 dana, koliko traje kolonija, moći će da se vide u subotu, 13. jula, kada će i zvanično biti zatvorena, i to u prostorijama Regionalnog centra u ulici Pariske komune. U Pokretu trećeg doba najavljuju i Balkanski festival humora i satire, kao i izložbi karikatura sa motivima ranog hrišćanstva, koju planiraju početkom septembra.

 

Povezane vesti