018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Stari Niš- moj Niš” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ovogodišnje, jubilarne Filmske susrete koji počinju 22. i traju do 28. avgusta, zatvoriće dokumentarni film “Stari Niš- moj Niš” u produkciji “Siti marketnig centra”. Film se trenutno nalazi u postprodukciji, trajaće oko 90 minuta, a u njemu učestvuje preko 50 poznatih Nišlija.
Ovaj film će voleti svi koji su rođeni i odrasli u Nišu. I oni koji se osećaju Nišlijama, koji postuju Sremca, Kalču, Zonu Zamfirovu i istoriju našeg grada. “Stari Niš- moj Niš” zamišljen je kao filmska priča o Nišu u vremenu između 1878 i 1912 godine. Scenario i režiju potpisuje Miroljub Riki Nedović, koji je uz Ivanu Nedović i jedan od naratora. Snimatelj je Bojan Jovanovič, a producent Oliver Paunović ispred producentske kuće Siti marketing centar.
“Stari Niš – moj Niš” biće premijerno prikazan na završnoj večeri 50. Filmskih susreta, 28.avgusta, veći deo filma je završen i trenutno se nalazi u postprodukcijskoj fazi.
Inače, ovo je drugi, veliki filmski projekat producentske kuće “Siti marketing centar”. Prvi, film o Nišu pod nazivom “Moj city – moj Niš”, publika je mogla da vidi na Letnjoj pozornici na prošlogodišnjim “Filmskim susretima” , a u cilju promocije našeg grada, ovaj film je preveden i na engleski jezik.