018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stare dozvole važe do 10. juna (VIDEO)

Stare vozačke dozvole važe do 10. juna. Nadležni kažu da mogu da zamene i posle tog datuma, ali da ne smeju da se koriste u saobraćaju. Procedura za zamenu nije kompilikovana, a novi dokument se čeka desetak dana. U Uslužnom centru u ulici Nade Tomić još nema velikih gužvi, ali se očekuju narednih nedelja.

Stare papirnate vozačke dozvole važe još nekoliko meseci. Za zamenu je potrebna stara dozvola, važeća lična karta i plaćene takse, a koštaju 1.400 dinara. Stariji od 65 godina donose i lekarsko uverenje. Ko ne izvadi novu vozačku do 10. juna rizikuje da ga policija kazni ukoliko ga uhvati da upravlja autom bez nove dozvole.

A dok ne stigne nova vozačka, Policijska uprava izdaje potvrdu. Važi uglavnom u zemlji – za vožnju van granica, kažu, bolje je sačekati pravu vozačku. U Nišu je registrovano oko 150.000 vozača, a dozvolu je zamenila polovina.

Zamena novih vozačkih dozvola počela je primenom novog Zakona o saobraćaju 2011. godine. Uslužni centar u ulici Nade Tomić radnim danima prima zahteve od 8 do 20 h. Subotom rade do 15, a na novi dokument se čeka desetak dana.

Povezane vesti

  • Jole

    Zbog cega se ne saceka da stare vozacke dozvole tek sa datumom isticanja budu zamenjene novim? To sigurno nije neki dugi period. I potrazite informaciju da li ce vaziti od dana izdavanja 10 godina, a ne do vazenja stare, pa da se opet naplacuju takse od ojadjenih gradjana.