018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stara planina – nova atrakcija (VIDEO)

 „Unapređenje, nadzor i promocija turističkih potencijala Stare planine“ naziv je projekta, koji zajedno sa partnerima iz Bugarske razrađuje Elektronski fakultet u Nišu. Ideja je da se domaći turistički radnici obuče da kako bi što bolje predstavili sve što Stara planina nudi, preko Web portala, turističkih brošura, i sve to uz pomoć bugarskih kolega. Projekat finansira IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

Kako što bolje predstaviti lepote Stare planine glavna je tema projekta koji Elektronski fakultet sprovodi sa Biznis školom iz bugarskog Botevgrada. Srpska strana zadužena je za tehnički deo, odnosno elektronski prikaz, poput web prezentacije, aplikacija.

Partneri iz Bugarske imaće zadatak da ispitaju turistički potencijal Stare planine, i gde ima prostora za bolju promociju, možda prirodnog bogatstva ili seoskog turizma.

 „Stara planina je lepotica među planinama. Ovo će biti spoj dve ekspertize, kakve su mogućnosti za razvijanje turizma, ali sa obe strane granice“, prof. dr Ruslan Penčev, rektor Biznis škole Bugarske.

Inače, Projektat „Unapređenje, nadzor i promocija turističkih potencijala Stare planine“ sprovodiće se do aprila sledeće godine. Finansira ga IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, a vredan je 160.000 evra.

Povezane vesti