018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stanari ulice Zdravke Vučković godinama čekaju asfalt (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako žive nadomak centra grada, stanari ulice Zdravke Vučković u opštini Palilula godinama su, kako kažu, u zapećku sistema. Ulica koja, prema njihovim rečima, postoji nekoliko decenija, nikada nije bila u gorem stanju. Iako još pre par godina pripremljena za asfaltiranje, i dalje je posuta šoderom, koji je zbog enormih padavina, odavno sapran. Tvrde da dopise i molbe šalju svakodnevno, ali da asfalta još nema.

Stanari ulice Zdravke Vučković i besni su zbog, kako kažu, očiglednog zanemarivanja od strane gradskih vlasti i nadležnih za izgradnju puteva. Tampon sloj, koji je nekoliko puta posipan, odavno ne postoji. Ostale su samo rupe, zbog kojih, tvrde ove Nišlije, žive kao u 18. veku.

Smatraju da zbog neadekvatnog puta i mnogi životi mogu biti ugroženi.

Ekipa Niške televizije, umesto od stanara ove ulice, potražila je odgovor u Direkciji za izgradnju grada. U ovom preduzeću kažu da je asfaltiranje preostalog dela ove ulice planirano u programu izgradnje za ovu godinu. Direkcija za izgradnju grada pribavila je i lokacijsku dozvolu, i očekuje se dobijanje građevinske dozvole. Tvrde da je problem nastao pošto je novi „Elektronski katastar“ pogrešno za vlasnike zemljišta u toj ulici imenovao privatna lica od kojih je zemljište ranije otkupnjeno. Direkcija je tražila od Uprave za imovinu i inspekcijske poslove da tu nepravilnost kod Katastra ispravi, i kada to bude urađeno, ističu, biće stvoreni svi uslovi za dobijanje građevinske dozvole, a zatim i za početak radova.

Povezane vesti