018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stabilno stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilno, pojačano je prisustvo pripadnika Žandarmerije i drugih policijskih jedinica, koje pokrivaju teren i nije zabeležen ni jedan pokušaj upada na teritoriju Srbije, saopštio je danas MUP.

„Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, na području ka Makedoniji, je stabilno. Pojačano je prisustvo pripadnika Žandarmerije, Uprave granične policije, specijalne jedinice i policije opšte nadležnosti, kao i Vojske Srbije“, rekao je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Prema njegovim rečima, stanje na terenu se prati 24 sata dnevno i pojačane su izviđačke aktivnosti kao i opservacija terena posebnim elektronskim sredstvima.

Dragović je istakao da sve jedinice „besprekorno funkcionišu“ i da postoji dobra saradnja sa lokalnim stanovništvom.

Komandant Petog odreda Žandarmerije Dejan Luković ukazao je da pripadnici Žandarmerije u bazi Kozjak, koja je udaljena 14 kilometara od Kumanova, dvadeset i četiri sata dnevno prate razvoj situacije i sprovode pojačane aktivnosti.

„Maksimalno smo pokrili teren, pojačali prisustvo naših snaga. I nismo uočili neke pokrete, niti bezbednosno interesantna lica za našu službu“, naveo je Luković.

On je dodao da su pojačane patrolne, izviđačke i zasedne delatnosti, kao i da su pripadnici Žandarmerije izuzetno motivisani za rad.

„To su profesionalci, iskusni ljudi, prekaljeni borci sa dugogodišnjim iskustvom.Tu smo danonoćno kako bi sprečili bilo kakvo proširenje sukoba i daćemo sve od sebe da očuvamo stabilnost i bezbednost Republike Srbije „, naglasio je Luković.

Pripadnik Petog odreda Žandarmerije Dejan Radulović istakao je da će Žandarmerija odgovoriti na svaki zadatak.

„Obezbeđujemo granicu sa Makedonijom i administrativni prelaz prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohiji“, precizirao je Radulović.

Tanjug 12 Maj 2015 17:07
Foto Tanjug, D. Nikolić