018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Stabilno napajanje električnom energijom za meštane Proseka

Komentari: isključeni

Posle puštanja u rad Trafo-stanice „Prosek 3″, za meštane ovog rubnog naselja na teritoriji opštine Niška Banja, biće obezbeđeno stabilno napajanje električnom energijom. Vrednost radova je šest miliona dinara.

Žitelji naselja Prosek konačno su rešili višedecenijski problem niškog  napona u električnoj mreži. Radnici niške distribucije koji su realizovali ovu investiciju, kažu da je najveći problem bio nerešeni imovinsko-svojinski odnosi i postavljanje električnih stubova i visokonaponskih kablova.

“Od početka devedesetih kada datira ovaj problem čak tri puta je menjana trasa električnih instalacija”, kaže Dragoslav Pavlović, tehnički direktor Jugoistoka.

Zahvaljujući  saradnji rukovodstva opstine i elektrodistribucije,  rešićemo sve probleme sa napajanjem električnom energijom koji postoje u rubnim naseljima, kaže Zoran Videnović, predsednik opštine Niška Banja.

Za meštane Proseka postavljanje trafo stanice „Prosek 3″ znači mnogo, jer će im omogućiti bolji kvalitet života, a preduzetnicima bolje uslove rada i proizvodnje.

U niškoj elektodistribuciji kažu da ove zime neće biti prekida u snabdevanju električnom energijom potrošača koji žive u centru  grada, jer su pri kraju  radovi   na zameni starih i postavljnju novih visokonaponskih  kablova.

Povezane vesti