018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srušen most preko Kutinske reke u naselju Nikola Tesla (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Po nalogu JP Srbija vode most preko Kutinske reke u naselju Nikola Tesla je srušen. Most je ometao tok čiji je vodostaj narastao usled obilnih padavina prethodnih dana. Prema recima nadležnih, u pitanju je vodopropust koji je nizak i ometa nesmetan protok vode. Meštani su zabrinuti jer sada ne mogu da dođu do svojih imanja, koja su sa druge strane reke.
Ovo nije prvi put da se most na Kutinskoj reci ruši zbog obilnih padavina koje su dovele do velikih poplava. Most spaja naselje Nikola Tesla sa Gornjom Vrezinom, gde brojni meštani imaju imanja o kojima moraju da vode računa. Uzrok njihovog nezadovoljstva su i obećanja o gradnji novog, pravog mosta, koja do danas nisu ispunjena.
Prema rečima Zorana Vidanovića, predsednika opštine Niška Banja, ovaj vodopropust predstavlja jedan od gorućih problema, ali za sada nema izgleda da će uskoro doći do rešenja. Kako kaže, JP Srbija vode poštuje standarde i postupa u skladu sa situacijom, ali se mora razmišljati i o gradjanima za koje je most bio u svakodnevnoj upotrebi.
Kako nezvanicno saznajemo, predračun za vrednost novog mosta koji bi bio izgrađen na mestu srušenog vodopropusta iznosi 30 miliona dinara.