018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srpsko-Ruski humanitarni centar će započeti saradnju sa beogradskim i niškim univerzitetom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Međunarodna saradnja i aktivnosti nacionalnih državnih službi za procenu verovatnoće razmera mogućih prirodnih katastrofa biće tema Međunarodne naučno-praktične konferencije koja će se održati 26. aprila u Nišu.
Srpsko-Ruski humanitarni centar će na konferenciji započeti saradnju sa beogradskim i niškim univerzitetom, najavio je kodirektor Centra Viktor Viktorovič Safjanov.

Kako bi smanjio rizike od budućih vanrednih situacija Srpsko-Ruski humanitarni centar uspostavlja saradnju sa obrazovnim institucijama. Na Međunarodnoj naučno-praktičnoj konferenciji 26. aprila Centar će opremiti po 1 učionicu na niškom i beogradskom univerzitetu.

Centar reaguje prilikom prirodnih katasrofa na čitavom Balkanu i obučava kadrove za humanitarno delovanje. Na konferenciji će vatrogasno-spasilačke jedinice Centra dobiti novu tehniku kao donaciju Ruske federacije.

Niš ima međunarodni aerodrom i dobar geografsko-strateški položaj što opravdava postojanje Humanitarnog centra. Međutim, neophodno je da se kroz projekte i saradnju sa drugim ustanovama i institucijama njegovo delovanje stalno unapređuje, dodaje Viktorovič Safjanov. Učesnici konferencije biće i predstavnici Sektora za vanredene situacije MUP-a Srbije, Akademije za civilnu zaštitu iz Rusije i univerziteta iz Sankt Peterburga.