018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srpski turisti u Grčkoj nemaju razloga za brigu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Srpski turisti koji svoj odmor provode u Grčkoj, uprkos ekonomskoj situaciji ove zemlje, nemaju razloga za paniku. Kako niška televizija saznaje u poznatim letovalištima na severu grčke panika se gotovo ne primećuje, u turističkim agencijama kažu da nikakve primedbe klijenata nisu imali, a ministarstvo turizma ove zemlje napominje da se mere ograničenja prometa kapitala ne odnose na kreditne kartice izdate u inostranstvu.
Srpski građani koji trenutno letuju u Grčkoj kao i oni koji tek treba da letuju, za sada nisu zabrinuti zbog ekonomskih problema u ovoj zemlji. Otkazivanja aranžmana u turističkim agencijama – nema.
Prema rečima novinarke Niške televizije, koja se nalazi na Halkidikiju, ovo poznato odmaralište i dalje je izbor mnogih srpskih turista, a trenutna sitacija u zemlji ne utiče ni na ponašanje turista a ni lokalnog stanovništva.
Na turiste koji se već nalaze u Grčkoj, ali i na one koji planiraju da dođu, događaji neće uopšte uticati i oni mogu da nastave da uživaju u letovanju bez apsolutno ikakvih problema, kaže se u saopštenju ambasade grčke u Beogradu. Pritužbe koje su do sada Nišlije imale uglavnom su se odnosile naloš smeštaj ili neudoban i nesiguran prevoz, a u turističkoj inspekciji podsećaju da je rešenja svega dobra informisanost.
Iz ministarstva turizma Grčke poručuju da tamo postoje dovolne zalihe goriva, kao i ostalih proizvoda i usluga koje obezbeuju normalno funkcionisanje turistima , i u gradskim srednima i u unutrašnjosti i na ostrvima, te je tako zaključak da razloga za paniku za sada, nema. Ipak, ekonomisti upozoravaju da ono što pak srpski turisti u slučaju produbljenja krize mogu da očekuju jesu prazni rafovi i nestašica benzina, ukoliko Grci iz straha od rasta cena počnu da skupljaju zalihe.