018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srđan Vasković: Izbaciti iz urbanističkog plana deo pruge koji prolazi kroz grad (VIDEO)

Član Veća Grada Niša Srđan Vasković predstavio je inicijativu da se iz Generalnog urbanističkog plana izbaci deo pruge Niš – Sofija koji prolazi kroz grad. U izjavi za NTV Vasković je pojasnio da bi u perspektivi to onemogućilo njenu elektrifikaciju, koju traže Železnice Srbije.

Ukoliko železničke pruge kroz opštinu Palilula ne bude u Generalnom urbanističkom planu, ukida se formalna mogućnost da se ta trasa elektrifikuje, što su poslednje namere Železnica Srbije. A sve to ide na ruku i planovima o izmeštanju ovog dela trase iz centralnih niških naselja, pojašnjava Vasković.

Vasković najavljuje da Grad nije odustao od samog izmeštanja gradskog dela trase pruge za Bugarsku.

Podsetimo, u poslednji Generalni urbanistički plan upisana je pruga od Železničke stanice kroz Palilulu i dalje prema Niškoj Banji. Vaskovic kaže da je namera da se upravo to do kraja godine promeni, dodajući da je već obavio razgovore sa predstavnicima Republičke agencije za prostorno planiranje, resornih ministarstava i predsednikom asocijacije prostornih planera, koji su bili potpuno saglasni sa njegovom inicijativom.

Povezane vesti