018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srbiji potrebne nova energija, nove vrednosti (VIDEO)

Srbiji su potrebni nova energija, nove vrednosti, pravo na drugačije mišljenje i dijalog, i zbog toga je došlo vreme za formiranje Nove demokratske stranke – rečeno je na konstitutivnoj sednici ove partije u niškom Narodnom pozorišu. Lider buduće Nove demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je 30% mladih suočeno sa ogromnim rizikom da bude siromašno u budućnosti, i da se Srbija duplo brže zadužuje nego ranije, čemu se mora stati na put. Iste su poruke sa govornice poslali i bivši predsednik Gradskog odbora DS-a Dragoslav Ćirković, kao i akademik, prof. dr Ninoslav Stojadinović.

Srbiji je i dalje potrebna lokomotiva razvoja, a da bi neko poneo tu odgovornost, on mora da se uhvati u koštac sa problemima, da ima čiste ruke, i da vrati stare vrednosti. To je misija Nove demokratske stanke, koja je prvi zvanični skup održala u Nišu, jer je, kažu, iz ovog grada uvek stizala jaka podrška demokratiji.

Tadić je istakao da su glavne ideje Nove demokratske stranke zaustaljanje pada Srbije, promene, i povratak demokratskih principa.

U Novoj demokratskoj stranci poručuju da ni u kom slučaju ne smeju preovladati tzv. beli listići, i da je važno reagovati, jer svako gubljenje vremena previše košta.

Okupljenima su se obratili i domaćini, bivši predsednik Gradskog odbora DS-a Dragoslav Ćirković, i akademik i bivši ambasador Ninoslav Sojadinović, poručivši da je došlo vreme da pokažu šta znaju, ne bi li se Srbija vratila na pravi put. Podršku novim demokratama u Nišu dali su i članovi iz Pirota, Leskovca, Vranja, Bele Palanke, Srudulice.

Povezane vesti

  • NikolaMarger

    Tadic je jedan od retkih politicara koji se tokom godina na vlasti nije obogatio. Dacic petlja sa narko dilerima, Tomine kadrove (10 000 milijardi) smo vec videli na delu, Djilas je od kako je usao u politiku postao milioner, Vucic lazni Evropejac, a u dusi verujem i dalje cetnik koji bi za svakog Srbina 100 muslimana da ubije… Samo treba ukljuciti logiku u sve ovo.

  • MILICA

    Sto se toga nisi setio pre osam godina??