018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srbiji milijardu i po evra za nastavak reformi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U narednih sedam i po godina, Srbija će iz fondova Evropske unije dobiti milijardu i po evra za nastavak i podršku započetih reformi i ispunjenja standarda za priključenje Evropskoj uniji, izjavio je Oskar Benedikt zamenik šefa Evropske unije u Srbiji na konferenciji u Gradskoj kući na kojoj je prezentovan Izveštaj o napretku Srbije u procesu evro-integracija u 2014. godini i strategija proširenja.

Info-kutak Evropske unije i Grad Niš organizatori su konferencije u Gradskoj kući na kojoj je prezentovan Izveštaj o napretku Srbije u procesu evrointegracije u 2014. godine i strategiji proširenja.

Oskar Benedikt, zamenik šefa Evropske unije u Srbiji, prezentujući izveštaj, istakao je da je Srbija u ovoj godini u prvoj fazi procesa pregovaranja demonstrirala posvećenost i profesionalizam. Izveštaj je u celini pozitivan i biće prezentovan u svim velikim gradovima Srbije, kako bi se građani upoznali sa njim, ali i sa standardima i kriterijumima EU koji važe ne samo za države koje su u procesu pridruživanja već i za sve članice. Napredak je ostvaren u svim poglavljima, počev od ekonomskih reformi i najnovijih mera vlade, vladavine prava: borbi protiv korupcije i kriminala, reforme sudstva, zatim reforme javnog sektora, poljoprivrede i očuvanja životne sredine, istakao je Benedikt.

Posle konferencije u Gradskoj kući na kojoj je prezentovan Izveštaj o napretku Srbije u procesu evrointegracija u 2014. godine i strategija proširenja, u Galeriji „77″ u Niškoj tvrđavi organizovana je izložba karikatura. Od 100 prispelih radova, stručni žiri izabrao je 20, od kojih su tri nagrađena. Autori iz cele Srbije na duhovit i kreativan način prikazali su naš put ka EU. Inače, izložba je već prikazana u Beogradu, a posle Niša i novosadska publika imaće priliku da je vidi.

 

Povezane vesti