018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srbija privilegovan i poseban partner Rusije

Srbija je privilegovan i poseban partner, a pravi prijatelji treba ne samo da razgovoraju telefonom i da se dopisuju, nego i da se sretnu, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na početku sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Medvedev je istakao da tradicionalno prijateljstvo dve zemlje treba osavremenjavati i da partnerski odnosi treba da budu efikasni.

          Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je zahvalnost na tome što će se na kraju sastanka potpisati niz sporazuma, posebno izdvojivši Sporazum kojim Vlada Rusije odobrava kredit Srbiji za popunu budžeta. Dačić je rekao premijeru Rusije da ono što je do sada urađeno u oblasti energetske saradnje, kao što su razvoj NIS-a i pripreme za početak izgradnje gasovoda Južni tok u Srbiji, ima pozitivan efekat na ekonomju Srbije. Dačić se takođe založio za dalje jačanje bilateralnih odnosa, istakavaši da postoji potencijal za razvoj saradnje u svim oblastima. Sastanku dvojice premijera prisustvuju ministri Vlade Srbiije i Vlade Rusije. Nakon sastanka, biće potpisan niz sporazuma, uključujući sporazum o odobravanju kredita Srbiji, međusobnom priznavanju diploma i saradnji carina dveju zemalja u razmeni statističkih podataka.

Povezane vesti

  • http://www.facebook.com/home.php Ranko

    Увек се знало ко је ко и шта је шта!!! Хвала Господу да су схватили!!!! Мулка ми је више од незналица из Европске уније!!!