018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srbija i elektronsko poslovanje (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niški privrednici imali su prilike da se upoznaju sa elektronskim poslovanjem u okviru projekta koji finansira Evropska unija. Promena zakonske regulative u ovoj oblasti je takođe cilj projekta, kako bi malim i srednjim preduzećima olakšali elektronsku trgovinu sa inostranstvom.
Tridesetak privrednika koji posluju u Nišu i južnoj Srbiji mogli su da se upoznaju i sa digitalnim aplikacijama koje mogu da iskoriste kako bi bili konkurentniji i snizili troškove poslovanja.
Usklađivanje Zakona Srbije u ovoj oblasti sa regulativama Evropske unije, još jedan je od ciljeva projekta “Razvoj elektronskog poslovanja”. Na ovaj način mala i srednja preduzeća mogla bi lakše da trguju i izvoze robu.
Projekat sprovode u 17 gradova u Srbiji, a košta dva i po miliona evra, što finansira Evropska unija. Evropska komisija je u maju objavila Strategiju za jedinstveno digitalno tržište čiji je cilj da Evropa koja se sastoji od 28 nacionalnih tržišta, postane jedinstveno tržište, što njenoj ekonomiji može da donese 415 milijardi evra godišnje i stotine hiljada radnih mesta.