018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Srbija i dalje netolerantna (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Iako postoje pomaci u suzbijanju netolerancije, ona i dalje postoji u srpskom društvu” , kaže Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti povodom 16. novembra međunarodnog dana tolerancije.

Iako je poslednjih godina izgrađen valjan okvir i doneti zakoni, netolerancija je nešto što se prepoznaje. Mišljenje da je tolerancija nešto što pokazuje našu slabost ne možemo prihvatiti. Biti tolerantan zapravo znači uvažiti pravo svakoga da bude to što jeste, uvažiti njegov pogled na svet, njegove ideje koje su jednako vredne kao i neke druge, istakla je povodom dana tolerancije Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Činjenica da postoji poseban državni organ koji je osnovan upravo da bi se bavio suzbijanjem diskriminacije, da imamo zakone koji su zaista u pogledu sadržine u skladu sa međunarodnim standardima, da je Srbija nedavno donela Strategiju za suzbijanje i prevenciju disktriminacije, govori o nastojanju države i društva da se menjaju, zaključila je Nevena Petrušić.