018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

SPS: Infrastrukturni planovi u skladu sa potrebama građana (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije podržava predlog gradonačelnika Niša da ubuduće planovi infrastrukturne izgradnje budu kreirani pre svega u skladu sa potrebama građana i žitelja sela. Gradske opštine bile bi, u ovom slučaju, glavni pregovarači između javno-komunalnih predizeća koja stoje iza planova izgradnje i Saveta građana.

Na ovaj način, komunalna preduzeća bila bi u obavezi da planove izgradnje kreiraju prema interesima građana. Samim tim, bili bi precizniji i žitelji pojedinih delova grada ne bi bili privilegovani u odnosu na ostale, tvrdi zamenik predsednik Gradskog odobora SPS-a, Srđan Savić.

Ovakvom komunikacijom, vodilo bi se računa o podjedankom zastupanju i razvoju grada i sela kada je u pitanju izgradnja puteva i kanalizacije, čime bi i opštine pokazale veću odogvornost. Na pitanje novinara kako komentariše što Ujedinjeni regioni Srbije više nisu deo gradske vlasti, Savić je odgovorio da se realnost mora prihvatiti, odnosno da tokom vremena stranke nastaju i nestaju u skladu sa podrškom biračkog tela.

Povezane vesti