018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sportsko leto za najmlađe (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Fudbal, gimnastika, plivanje, jahanje, samo su neki od sportova kojima će deca iz Niša moći da se bave tokom leta, i to u besplatnim terminima. Kako bi se uticalo na mališane da se što više bave sportom, Sportski savez grada Niša i Dečji kulturni centar su u saradnji sa mnogobrojnim sportskim klubovima, najmlađima obezbedili da se oprobaju u različitim sportovima.

Više dece na sportskim terenima i više dece na tribinama cilj je novog projekta koji je osmislio DKC u saradnji sa Sportskim savezom grada Niša. Edukacijom i radionicama svi oni koji budu radili sa decom potrudiće se da ih nauče koliko je sport bitan za zdravlje i razvoj. Deca će takođe naučiti nešto o fer-pleju i kako da navijanjem, na najbolji način, daju podršku svom klubu.

Iz Sportskog saveza u Nišu kažu da se nadaju da će se velikom broju dece pružiti mogućnost da se bave sportom i da provere svoj talenat.

U projekat su se uključili mnogi niški sportski klubovi. I sportisti koji tamo treniraju se, kako kažu, raduju novim članovima.

Projekat će se pre svega realizovati kroz besplatne radionice, zatim kroz mogućnost besplatnih treninga, a učesnici će imati priliku da zajednički osmisle navijaču pesmu za fudbalski klub Radnički iz Niša, koje će kasnije, zajedno sa ostalim Meraklijama otpevati na utakmici.

Povezane vesti