018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sporna registracija vozila kupljenih na licitaciji u niškoj carinarnici (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Još jedan protest u Nišu. Nezadovoljne Nišlije koje su kupovale vozila na licitacijama koje je organizovala niška carinarnica, okupile su se ispred upravne zgrade ove državne ustanove gde su pokušali da blokiraju saobraćaj.

Sva ova vozila kupljena su u poslednjih nekoliko meseci na licitacijama niške carine. Tom prilikom, novi vlasnici dobili su svu neophodnu dokumentaciju za dalje korišćenje automobila. Međutim nova uredba koju je propisala Agencija za bezbednost saobraćaja sada ih onemogućava da vozila kupljena posle 19. aprila registruju. Vakum nastaje jer je javna prodaja ovih automobila na carini organizovana još nekoliko puta posle toga. Na dokumentima koja su izdata prilikom kupoprodaje nigde nije naznačeno da registracija neće biti moguća.

Prema rečima Dragana Simića, načelnika odeljenja za carinsko pravne poslove, on je poslao zahteve Ministarstvu trgovine, finansija i saobraćaja, gde je tražio da se omogući registracija ovih vozila.

Prema Simićevim rečima, nije sigruno kada će stići odgovor . ali da nezadovoljni građani mogu da pokrenu postupak pred sudom ukoliko ne žele da čekaju. Oštećene Nišlije najavile su da će ukoliko ovaj problem ne bude rešen, radikalizovati protest.