018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Sporazum Grada i NIS-a donosi novac za projekte (VIDEO)

Komentari: isključeni

Grad Niš potpisao je sporazum o saradnji sa Naftnom industrijom Srbije. Ovaj dokument donosi novac za projekte iz sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite.

„Konkurs pod patronatom Grada i NIS-a naknadno će biti raspisan“, najavio je za NTV zaminik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, koji je u ime Grada potpisao Sporazum sa ruskim partnerima.

Naftna industrija Srbije i ove godine raspisala je javni konkurs koji se i ove godine realizuje pod sloganom „Zajednici zajedno“, na teritorijama Beograda, Čačka, više vojvođanskih gradova i opština i Grada Niša. Konkurs će biti otvoren od 14. marta do 4. aprila, a u ime Grada Niša Sporazum o saradnji sa kompanijom NIS za 2014. godinu potpisao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković koji se zahvalio ovoj kompaniji na podršci, jer je Niš, pored Čačka, jedini grad južno od Beograda koji dobija novac.

U NIS-u kažu da je ova kompanija do sada uložila 1,5 milijardi dinara u društveno odgovorne projekte, što, kako ocenjuju, nije malo, ni mnogo, s obzirom na potrebe.

„Ove godine smo obezbedili više od 110 miliona dinara za projekte koji imaju snagu da unaprede vaše opštine. Kroz sistem javnih konkursa smo u prethodne tri godine podržali oko 250 projekata, dok je u program društvene odgovornosti „Saradnja radi razvoja” kompanija od 2009. godine uložila 680 miliona dinara. NIS je 2009. godine započeo projekat podrške lokalnim zajednicama koji je iz godine u godinu unapređivan. Od prošle godine se 100 odsto sredstava raspodeljuje putem javnog konkursa za projekte koje neprofitne organizacije istaknu kao prioritetne za socijalno-ekonomski razvoj lokalne zajednice“, kažu u Naftnoj industriji Srbije.

U NIS-u navode da je do sada realizovano više od 450 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekata će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici lokalnih samouprava, NIS-a, kao i lokalne ugledne ličnosti.

Povezane vesti