018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Spontano ispred suda (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niko od niških advokata nije se odazvao pozivu Dragana Dozeta na prekid štrajka. Međutim, stotinak članova niške Advokatske komore se, kako kažu, spontano okupilo ispred suda, kako bi pokazali jasan stav o nastavku štrajka. Ni jedan od advokata nije prekinuo štrajk upravo zbog zastrašivanja kolega iz Advokatske komore, tvrdi Dozet, koji je u otvorenom pismu komorama pozvao kolege da danas u 11 sati budu ispred sudova i krenu na suđenja.

U Advokatskoj komori kažu da su se ispred suda spontano okupili kako bi pokazali jasan stav da su za nastavak štrajka do ispunjenja svih zahteva. Oni su, kažu, nepromenjeni – izmena zakona o javnom beležništvu, oporezivanje po ostvarenoj zaradi i smena ministra pravde Nikole Selkovića.

Podsećamo, advokata Dozeta je Advokatska komora privremeno suspendovala zbog kršenja odluke o obustavi rada.

Advokati, naročito mlađi se svakodnevno javljaju zainteresovani za članstvo u novoosnovanom Društvu advokata Srbije koje je za drugačiji način štrajka, tvrdi Dozet i dodaje da će sa predsednikom društva Čedomirom Stojkovićem održati sastanak povodom osnivanja ogranka u Nišu.  Kako je najavljeno, ovo udruženje će pokrenuti pravne procedure da bi utvrdili da li je obustavom rada advokata povređeno pravo građana, a tumačenje će tražiti od Ustavnog suda i Zaštitnika građana.