018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Spisak nezadovoljnih uslugama JKP „Gradska toplana“ sve duži (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Inicijativi koju su pokrenuli predsednici skupština stanara nekoliko zgrada na Bulevaru Nemanjića pridružilo se još građana nezadovoljnih  cenom grejanja. Na spisku se sada nalazi oko 300 skupština stanara iz različitih delova grada. Odgovora na zahtev koji je poslat nadležnima za ovo pitanje još uvek nema, pa je zbog toga zakazan novi sastanak svih potpisnika na kome će se razgovorati o daljim koracima.
Skoro mesec dana je prošlo od okupljanja predsednika skupština stanara na kome je odlučeno da se pošalje zahtev gradonačelniku, Gradskoj toplani i upravi za komunalne delatnosti sa ciljem da se smanji cena grejanja. Potpisnici ove inicijative, kojih je tada bilo nešto više od 50, tražili su i informacije o formiranju cene, kakva je struktura zaposlenih u toplani, kolike su im plate. Da se sa ovim zahtevom slaže veliki broj građana pokazuje i to da je na spisku trenutno oko 300 skupština stanara.
Iako je inicijativa izazvala veliko interesovanje među korisnicima daljinskog grejanja odgovora onih na čije adrese je stigao zahtev nema. Prema rečima predsednika skupština stanara sa inicijativom se neće stati.
Podsećamo, predsednici stanara 26 zgrada iz ulica Branka Krsmanovića, Blagoja Parovića i Pariske komune pokrenuli su inicijativu zbog znatno većih računa za grejanje i pozvali predsednike ostalih zgrada u Nišu da im se pridruže. Zatim je održan je zajednički sastanak i odlučeno da se zahtev pošalje nadležnima. Kako je tada rečeno, ako ne bude odgovora, korisnici su spremni i da odu dalje a upravo o tome će biti reči na predstojećem sastanku. Svi koji žele da se pridruže ovoj inicijativi mogu to učiniti svakog dana nakon 17 sati na adresi Branka Krsmanovića 29.