018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Spasite Sašine pse, svet posmatra (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

I dalje se ne zna šta će biti sa 450 pasa koji, zbog odluke inspekcijskih službi, moraju biti iseljeni iz azila u Niškoj tvrđavi. Opstanak ovih životinja koje su vakcinisane i sterilisane doveden je u pitanje, jer ni jedna ustanova u Nišu nije u mogućnosti da ih primi.
Mnogi psi koji se trenutno nalaze u azilu su pre dolaska bili zlostavljani, gladni, bolesni, uplašeni i iznemogli, a zahvaljujući Saši Pešiću koji upravlja azilom i desetini volontera koji svakodnevno brinu o njima, oni su u znatno boljem stanju. Međutim, rešenjem nadležne inspekcije naloženo je iseljenje azila, pa je i opstanak ovih pasa doveden u pitanje.
Iz sektora u Medijani kažu da ukoliko dođe do toga da se psi smeste kod njih, to jednostavno neće biti moguće, jer mesta nema dovoljno.
Rešenje je, kako kažu, razgovor sa predstavnicima grada u što kraćem roku. Više Udruženja koja se bave zastitom životinja uputilo je otvoreno pismo gradonačelniku i očekuju odgovor. Oni podsećaju da ovaj azil nije na teret budžeta grada. Danas se oglasio i gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miloš Banđur. On je rekao da inspekcijsko rešenje u ovom trenutku neće biti izvršno jer se gradsko veće kao najviši izvesni organ neće saglasiti da se ono realizuje dok se ne obezbede odgovarajući uslovi za životinje.
Informacija o zatvaranju azila protutnjala je kroz javnost i izazvala burne reakcije. Društvene mreže su pretrpane peticijama i fotografijama sa porukom SPASITE SAŠINE PSE, SVET POSMATRA.