018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Spasen ruski pilot, sirijska vojska ga vodi u rusku bazu

Od:
Komentari: isključeni

PARIZ – Jednog od dva ruska pilota koji su se katapultirali iz aviona koji je oborila Turska pronašla je sirijska vojska i sada ga vodi u rusku bazu u Siriji, dok je drugi povređen prilikom spuštanja nakon čega su ga ubili džihadisti u toj oblasti, izjavio je danas ruski ambasador u Francuskoj Aleksandar Orlov.
„Kada je avion oboren, oba pilota su se katapultirala iz letelice, od kojih je jedan najpre povređen kada se spustio padobranom, a potom su ga na zemlji divljački ubili džihadisti koji su se nalazili u toj oblasti“, rekao je on za radio „Erop 1″.
Drugi pilot je, kako je objasnio, uspeo da pobegne i, prema najnovijim informacijama, spasla ga je sirijska vojska i sada ga vodi ka ruskoj bazi.
Generalštab ruske vojske objavio je sinoć da je jedan od pilota ubijen iz automatskog oružja na zemlji nakon što je avion oboren, dok o drugom pilotu nije izneo nikakve podatke.
Turska je juče ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Tanjug 25 Novembar 2015 09:18
AP foto – Haberturk TV via AP